Ara 27, 2021 - Ara 31, 2021

ÇEVKO Vakfı Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri’nde "Cyclearly" Projesi ile Birinciliğe Layık Görüldük

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mezunu Kumsal Kurt, atığın oluştuğu yerde atık yönetim sistemini başlatmayı öngören "Cyclearly Projesi" ile "Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları" kategorisinde ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri’nde birinciliğe layık görüldü. "Cyclearly" marketten çıktıktan sonra işlevi olmayan ikincil ambalajların, kasa çıkışında konumlandırılacak olan stant ile geri dönüştürülerek, evlerde ayrıştırılmayan ambalajların geri dönüşümünü atığın başladığı yer olan marketlerde başlatmaya yarayacak bir atık yönetim sistemi. Kullanıcıların geri dönüştürdükleri ambalaj miktarına göre puan kazanabilecekleri, bu puanları sonraki alışverişlerinde indirim olarak kullanabilecekleri bir geri dönüşüm teşvik sistemi olan “Cyclearly” bünyesindeki farklı iş ortakları ile bütünleşik bir sistem öngörüyor. Marketler, geri dönüşüm yapan kuruluşlar (ÇEVKO), markalar ve belediyelerin rol oynayacağı sistemde amaç atık yönetimini günlük tüketim alışkanlıklarında uygulayarak hem bireysel hem de makro ölçekte dünya için daha sürdürülebilir bir ortam hazırlamak. Üye marketler ve belediyelerin belirlediği noktalarda konumlandırılacak stant ile ambalajlar dönüştürüldükçe, kazanılan puanlar market alışverişleri veya şehir kartlarına aktarılarak kullanılabilecek.

22 Aralık 2021 Çarşamba günü çevrim içi gerçekleştirilen törende, 7 farklı üniversiteden 9 öğrenci, 3 farklı kategoride 7 projeyle Yeşil Nokta Öğrenci Ödüllerini almaya hak kazandı.Bu yıl ilk kez verilen Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri, “Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları”kategorisinde birinciliği iki öğrenci paylaştı. Öğrencimiz Kumsal Kurt’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.